Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Cinema Center...

Kommende film

December måned
Plakat for filmen Operakino 21/22 - I macbeth live, Milano - dec

Operakino 21/22 - I macbeth live, Milano - dec

Med Macbeth fuldender musikdirektør Riccardo Chailly rækken af fortolkninger af Giuseppe Verdis "ungdommelige trilogi" efter Giovanna d’Arco og Attila. Operaen bliver iscenesat af instruktør Davide Livermore, det er hans fjerde åbningsforestilling.

Macbeth lytter til de mystiske hekse der forudsiger at han bliver konge i Skotland. Da han fortæller sin hustru om dette, overtaler hun ham til at myrde den nuværende konge og tage hans plads. Heksenes forudsigelser fører Macbeth til at behandle sine venner og rivaler med brutalitet og mord, indtil han alene og rasende står over for den endelige kamp og omkommer. Oprindelige handling: Skotland 1040.
Anna Netrebko er Lady Macbeth, der bekræfter hendes særlige forhold til La Scala sammen med Luca Salsi som Macbeth, Francesco Meli som Macduff og Ildar Abdrazakov som Banque.

Premiere 7. december
Plakat for filmen a-ha the movie

a-ha the movie

a-ha er Norges eneste internationale popband, og deres hit ”Take On Me” er stadig en af de mest afspillede sange nogensinde. Filmen følger bandet over en periode på fire år og fortæller historien om, hvordan tre unge mænd fulgte deres umulige drøm om at blive norske popstjerner. Da ”Take On Me” blev nummer 1 på toplisten I USA i 1985, blev deres drøm virkelighed. Eller gjorde den?

Næsten 35 år efter deres gennembrud, skaber a-ha stadig magi på scenen med deres melankolske og tidløse musik. De tre medlemmer turnerer stadig rundt omkring i verden men bliver kørt i hver deres bil og har hver deres garderobe. De mødes kun på scenen, hvor de gør det, som de elsker allermest.

Filmen giver et intimt indblik i de udfordrende kreative og personlige dynamikker i gruppen bestående af tre stærke individer, som er vokset op sammen men i hver sin retning. Hvad gør succes ved et venskab? Hvorfor kan de ikke længere skrive ny musik sammen?

Genre: Dokumentar
Instruktør: Thomas Robsahm
Premiere 9. december
Plakat for filmen Jorden rundt på 80 dage

Jorden rundt på 80 dage

Passepartout er en nørdet lille silkeabe, der altid har drømt om at være opdagelsesrejsende. En dag møder han Phileas - en lille grådig frø, der er ivrig efter at indgå et væddemål om at sejle jorden rundt på 80 dage og tjene 10 millioner muslinger i processen. Passepartout benytter sit livs mulighed for at udforske verden og tager ud med sin nye ven på et vildt eventyr fuld af overraskelser.
Stemmer: Phileas/Malte Milner Find, Passepartout/Daniel Vognstrup JørgensenØvrige stemmer: Camilla Bendix, Donald Andersen
Kilde: Filmcompagniet

Genre: Familiefilm
Censur: Tilladt for alle
Premiere 9. december
Plakat for filmen DR Pigekorets Jul - direkte fra DR Koncerthus 2021

DR Pigekorets Jul - direkte fra DR Koncerthus 2021

DR Pigekorets Jul 2021 – direkte fra DR Koncerthuset

Oplev årets julekoncert i biografen! DR Pigekoret og Phillip Faber er klar på scenen i DR Koncerthuset og inviterer publikum med ind i julens og musikkens magiske verden – og du kan opleve hele koncerten live i højeste billedkvalitet fra biografens bløde sæder.

Sammen med DR Pigekoret er to stærke gæstekunstnere med på scenen: Kongelig balletdanser Astrid Elbo og den unge mundharpevirtuos Mathias Heise, som har vundet flere danske og internationale priser for sit mundharpespil, bl.a. Kronprinsparrets Stjernedryspris.

Hvert år samler DR Pigekorets julekoncerter tusindvis af danskere i Koncertsalen i DR Byen – og endnu flere står på venteliste for at få billet til koncerterne. Sidste år måtte koncerterne aflyses på grund af corona-nedlukningen, og derfor har DR Pigekoret besluttet at invitere publikum i hele Danmark til at opleve koncerten i biografen.

Koncerten akkompagneres af den prisvindende strygekvartet NOVO Quartet og præsenteres og dirigeres af DR Pigekorets chefdirigent Phillip Faber.

Premiere 12. december
Plakat for filmen Spider-Man: No Way Home

Spider-Man: No Way Home

For første gang kan Spider-Man ikke længere gemme sig bag masken, og han kan ikke længere adskille sit liv som superhelt fra hans normale liv. Da han spørg Doctor Strange om hjælp kommer der endnu mere på spil, hvilket tvinger ham til at finde ud af, hvad det i virkeligheden betyder at være Spider-Man.
Kilde: Filmcompagniet

Genre: Action, Adventure, Science Fiction
Instruktør: Jon Watts
Skuespillere: Willem Dafoe, Marisa Tomei, Benedict Cumberbatch, J.K. Simmons, Tom Holland, Zendaya
Premiere 16. december
Plakat for filmen Krummerne - Det er svært at være 11 år

Krummerne - Det er svært at være 11 år

KRUMMERNE – DET ER SVÆRT AT VÆRE 11 ÅR rammer ned i familien 2021. ”Skærmen” fylder meget i hverdagen hos familien Krumborg. Mor synes, familien skal komme hinanden ved, så Krumme foreslår skærmfri uge, for på den måde slipper Krumme for at blive drillet henne i skolen for sin gamle skodmobil. Stine bliver rasende, mor synes, det er fornuftigt, far gør som mor siger, og Grunk har bare tænkt sig at snyde. Men hvad skal man så lave? Krumme finder nogle gamle Kim-bøger på loftet, som han sluger råt, og han bliver inspireret til at starte sit eget detektivbureau med sin ven Tom. Da forbryderne, Tina og Jeff, stjæler Anastasia-diamanten fra Nationalmuseet, ser Krumme sin chance: At fange forbryderne for at vinde Yrsas hjerte. Men det går ikke så let som i Kim-bøgerne, for det er nemlig svært at være 11 år, når man også vil vinde Yrsas kærlighed.

Genre: Familiefilm
Instruktør: Michael Asmussen
Skuespillere: Iben Dorner, Esben Dalgaard Andersen, Noah Storm Otto, Maya Gonzalez
Censur: Tilladt for alle
Premiere 16. december
Plakat for filmen The Matrix Resurrections

The Matrix Resurrections

Fra den visionære filmskaber Lana Wachowski kommer nu ”The Matrix Resurrections” - den længe ventede, fjerde film i den nyskabende franchise, der redefinerede filmgenren. Den nye film genforener Keanu Reeves og Carrie-Anne Moss i de ikoniske roller som Neo og Trinity.
Kilde: SF Film

Genre: Science Fiction
Instruktør: Lana Wachowski
Skuespillere: Keanu Reeves, Priyanka Chopra, Carrie-Ann Moss
Censur: Tilladt for børn over 11 år
Premiere 21. december
Plakat for filmen Syng 2 - Med dansk tale

Syng 2 - Med dansk tale

Den altid optimistiske koala Buster Moon og hans stjernespækkede musicaltrup er i gang med forberedelserne til deres mest ekstravagante show nogensinde. Der er bare et problem. De skal forsøge at overtale verdens mest afsondrede rockstjerne til at medvirke.

Buster har gjort New Moon teatret til en kæmpe succes, men han har større ambitioner. Han vil sætte et nyt show op på Crystal Tower teatret i den glamourøse by Redshore City.

Men Buster har ingen kontakter, men hans trup – den altid småstressede gris Rosita, rock-pindsvinet Ash, gorillaen Johnny, den generte elefant Meena og selvfølgelig leve-grisen Gunter – får på listig vis adgang til Crystal Entertainments verdensberømte kontorer, ledet med jernpote af den nådesløse chef, ulven Jimmy Crystal.

I et desperat forsøg på at få Mr. Crystals opmærksomhed kommer Gunter spontant på en vanvittig idé til et nyt show, som Buster lynhurtig fortæller videre på. Han kommer desværre også til at love, at Clay Calloway vil have hovedrollen. For problemet er, at Buster aldrig har mødt Clay, som efter at have mistet sin kone, har lukket verden ude i mere end et årti. Hvad værre er, det er ikke lige gået op for Buster, at Mr. Crystals er en selvglad gangster, som gerne smider folk ud fra taget af Crystal Entertainment end at blive løjet for.

Samtidig med at Gunter forsøger at hjælpe Buster med at finde på et astronomisk mesterværk og presset bliver større og større, tager Mr. Crystal Rositas hovedroller fra hende og giver den til sin forkælede datter Porsha. Buster er nu så desperat på at redde både showet og sit liv, at han kaster sig hovedkulds ud i at finde Clay og overtale ham til at vende tilbage.

Hvad begyndte som en drøm om masser af succes udvikler sig til en emotionel påmindelse om, at musikkens kraft kan hele selv et hjerte, der er gået i tusind stykker.

Kilde: UIP

Instruktør: Garth Jennings
Skuespillere: Lars Mikkelsen, Annette Heick, Klaus Bondam, Poul Krebs
Censur: Frarådes børn under 7 år
Premiere 21. december
Plakat for filmen Hvidstengruppen II - De Efterladte

Hvidstengruppen II - De Efterladte

HVIDSTENGRUPPEN II - DE EFTERLADTE er en uafrystelig og gribende dramatisk fortælling om en dansk families ubærlige tab og totale splittelse, men først og fremmest om den tro og det håb, der på mirakuløs vis giver dem den overmenneskelige styrke til ikke at give op. En hjerteskærende og sandfærdig skildring af kvinder, som bliver fanget i krigens gru, men aldrig holder op med at håbe…
Kilde: Nordisk Film

Genre: Drama, Krig
Instruktør: Anne-Grethe Bjarup Riis
Skuespillere: Bodil Jørgensen, Ellen Hillingsøe, Marie Bach Hansen, Louise Bonde, Laura Møller, Selma Sophia Høst, Alfrida Uhrenfeldt, Nadia Kvist, Emil Holmsteen Jørgensen, Holger Østergaard
Premiere 25. december
Plakat for filmen Spencer

Spencer

Prinsesse Diana (Kristen Stewart) er på vej til endnu en juleferie med den royale familie på Sandringham Gods. Hun ved, at ægteskabet med Charles er ved at falde fra hinanden. Han ses ofte med Camilla Parker-Bowles, og Diana er tvunget til at spille den perfekte hustru. Hun er fanget i en umulig rolle og ønsker kun at beskytte sine sønner, Harry og William. Alle kender den stramme royale julerutine med store middage, fasanjagt og ligegyldig snak. Diana kender spillet. Men denne jul vil alting blive anderledes.
SPENCER er fortællingen om, hvad der måske skete i de skæbnesvangre dage med en sensationel Kristen Stewart som Diana i de definerende dage af hendes ægteskab. Jonny Greenwood fra Radiohead står bag soundtracket, og filmen er instrueret af Pablo Larraín (JACKIE).

Genre: Drama
Instruktør: Pablo Larraín
Skuespillere: Sally Hawkins, Kristen Stewart, Sean Harris, Amy Manson, Jack Farthing
Censur: Tilladt for børn over 11 år
Premiere 25. december
Januar måned
Plakat for filmen Du som er i himlen

Du som er i himlen

Et døgn forandrer den 14-årige Lises liv for altid. Hun er den ældste i en søskendeflok og skal som den første i familien i skole, fuld af håb og tro på livet. Men da hendes mor går i fødsel, viser det sig hurtigt, at noget er galt. Som natten trænger sig på og fødslen intensiveres, må Lise forberede sig på, at den dag, der startede i barndom, kan slutte med, at hun bliver kvinden i huset.
DU SOM ER I HIMLEN er et intenst og bevægende portræt af en ung dansk pige fanget i en brutal tid - en fortælling om at tage ansvar, blive voksen og holde fast i det vigtigste, der findes. Håbet.

Kilde: Scanbox

Genre: Drama
Instruktør: Tea Lindeburg
Skuespillere: Thure Lindhardt, Stine Fischer Christensen, Kirsten Olesen, Ida Cæcilie Rasmussen, Flora Ofelia Hofmann Lindahl
Premiere 6. januar
Plakat for filmen The King's Man

The King's Man

Da nogle af historiens værste tyranner og kriminelle genier konspirerer om at starte en krig, der vil udradere millioner af menneskeliv, er det op til én mand at stoppe dem. Vær vidne til hvordan Verdens første uafhængige efterretningstjeneste blev til i THE KING’S MAN – forhistorien til Kingsman-filmene. Filmen instrueres af Matthew Vaughn (Kingsman, Kingsman: The Golden Circle, Kick Ass og X-Men: First Class) med et stjernehold bestående af Ralph Fiennes, Aaron Taylor-Johnson, Daniel Brühl, Harris Dickinson, Rhys Ifans, Tom Hollander, Matthew Goode, Stanley Tucci, Djimon Hounsou og Gemma Arterton.
Kilde: Walt Disney

Genre: Action
Plakat for filmen Agents 355

Agents 355


Censur: Tilladt for børn over 15 år
Premiere 13. januar
Plakat for filmen Scream 5

Scream 5


Censur: Tilladt for børn over 15 år
Premiere 13. januar
Plakat for filmen Vildmænd

Vildmænd

I VILDMÆND er Martin skredet fra det hele. Til Norge. For at bo i naturen og jage sin egen føde. Som en rigtig vildmand. Men da hashsmugleren Musa pludseligt dukker op nær hans lejr – blødende og forslået efter et biluheld – bliver Martins selvrealiseringsprojekt vendt på hovedet. Snart er det umage makkerpar på flugt gennem den barske fjelde, mednorsk politi, Musas rivaler og Martins intetanende hustru lige i hælene.
Kilde: NF Film

Genre: Komedie
Instruktør: Thomas Daneskov
Skuespillere: Sofie Gråbøl, Rasmus Bjerg, Zaki Youssef, Marco Ilsø
Censur: Tilladt for børn over 15 år
Premiere 13. januar
Plakat for filmen ROH21 - Tosca

ROH21 - Tosca


Skuespillere: Bryan Hymel, Elena Stikhina, Alexey Markov, Christophe Mortagne
Premiere 16. januar
Plakat for filmen Tag min hånd

Tag min hånd

Alt kører for Maja. Hun bliver snart forfremmet til overlæge og bor sammen med sin mand, Claes, og teenagesønnen, Magnus, i et skønt hus, der snart får en flot dyr tilbygning. Det kommer som et chok, da Claes meddeler, at han vil skilles og foreslår, at Maja lige logger ind på borgerservice.dk og vælger rubrikken straksskilsmisse. Tryghedselskende Maja er i frit fald og forsøger at genvinde styringen over sit liv, og kaster sig ud på gyngende grund med en skrantende økonomi, en 20 år yngre elsker og en teenagesøn i problemer.
TAG MIN HÅND er en lun, varm og tankevækkende romantisk komedie om alt det drama, der følger med, når vores forestillinger om kærlighed og meningen med livet vendes på hovedet.

Instruktør: Lars Kaalund
Skuespillere: Ulrich Thomsen, MILLE DINESEN, Mia Lyhne, Troels Kortegaard Ullerup
Premiere 20. januar
Plakat for filmen Nightmare Alley

Nightmare Alley


Premiere 27. januar
Plakat for filmen Morbius

Morbius

Oscar-vinder Jared Leto transformerer sig til den mystiske antihelt, Michael Morbius. Dr. Morbius er dødeligt syg med en sjælden blodsygdom og i et forsøg på at redde andre, der lider af samme skæbne, må han ty til drastiske midler. Hvad der i første omgang virker som en succes, viser sig senere at være meget værre end sygdommen.
Kilde: Filmcompagniet

Instruktør: Daniel Espinosa
Skuespillere: Tyrese Gibson, Jared Leto, Matt Smith, Adria Arjona, Hared Harris, Al Madrigal
Premiere 27. januar
Februar måned
Plakat for filmen The black phone

The black phone

Telefonen virker ikke og nu ringer den.
Instruktøren Scott Derrickson vender tilbage til sine gyserrødder sammen med Blumhouse.
Den generte 13-årige Finney Shaw bliver bortført af en sadistiske massemorder og holdt fanget i en lydtæt kælder, hvor ingen kan høre ham, når han skriger på hjælp. Men så begynder en afbrudt vægtelefon at ringe og Finney opdager, at han kan høre stemmerne af morderens tidligere ofre. Og de vil være dødsikre på, at det samme ikke sker med Finney.
Oscar®-nominerede Ethan Hawke og Mason Thomas har hovedrollerne i ”The Black Phone”, som er produceret og instrueret af Mason Thomas, som også har været med til at skrive manuskriptet. Han har tidligere instureret ”Sinister”, “The Exorcism of Emily Rose” og Marvel’s “Doctor Strange”.
Kilde: UIP

Premiere 3. februar
Plakat for filmen Lille Allan - Den menneskelige antenne

Lille Allan - Den menneskelige antenne

Lille Allans (11) forældre skal skilles, og sammen med sin far er Lille Allan flyttet ind i en boligblok på Amager. Sommerferien er lang og ensom indtil den stille dreng bliver overtalt til at agere menneskelig antenne for sin UFO-besatte gamle nabo Helge. Da det tankelæsende rumvæsen Majken nødlander hos dem, opstår et uventet venskab. Majken kan nemlig læse Allans tanker, så han ikke behøver at sige dem højt. Men en gal samler har set Majken og er på sporet af hende. Sammen med Helge må lille Allan og Maiken bruge alle kneb for, at Majken ikke lander i samlerens hænder.
Kilde: Nordisk Film

Instruktør: Amalie Næsby Fick
Skuespillere: Anders W. Berthelsen, Bodil Jørgensen, Jesper Christensen, Nicolaj Kopernikus, Peter Frödin, Sofie Torp, Louis Næss-Schmidt, Sara Fanta Traore
Premiere 3. februar
Plakat for filmen Uncharted

Uncharted

Uncharted er baseret på en af de bedst sælgende og mest anmelderroste videospilsserier nogensinde. Denne filmatisering fortæller historien om den unge Nathan Drake (Tom Holland) og sit første eventyr med sin partner Victor "Sully" Sullivan (Mark Wahlberg). Makkerparet tager på en farlig jagt efter "den største skat, der aldrig blev fundet", mens de samtidigt efterforsker spor, der muligvis leder dem til Nathans forsvundne bror.
Kilde: SF Film

Instruktør: Ruben Fleischer
Skuespillere: Mark Wahlberg, Antonio Banderas, Tom Holland, Sophia Ali, Tati Gabrielle
Premiere 10. februar
Plakat for filmen Marry Me

Marry Me

Med Jennifer Lopez og Owen Wilson i hovedrollerne er der lagt an til en skøn og romantisk komedie om to meget forskellige mennesker, der gifter sig under de mærkeligste omstændigheder.
I øvrige roller medvirker bl.a. den ultrapopulære colombianske sanger Maluma, som sammen med Jennifer Lopez har skrevet musik til filmen.
"Marry Me" er instrueret af Kat Coiro, som bl.a. har instrueret flere afsnit af tv-serien "Dead to Me".
Kilde: UIP

Instruktør: Kat Coiro
Skuespillere: Owen Wilson, Jennifer Lopez, Jimmy Fallon, Sarah Silverman, Maluma, Michelle Buteau
Premiere 10. februar
Plakat for filmen Licorice Pizza

Licorice Pizza

´Licorice Pizza´ er en skøn coming-of-age historie om den charmerende og entreprenante Gary Valentine og den ti år ældre temperamentsfulde Alana Kane, der efter et tilfældigt møde straks finder sammen i et ganske særligt venskab i starten af 70’erne.
De to vanvittigt skønne karakterer, deres familie og venner tager os med ud på et hav af vilde eventyr fyldt med humor, charme og lækker 70’er idyl i og omkring San Fernando Valley.
Kilde: Filmcompagniet

Genre: Komedie, Romance
Instruktør: Paul Thomas Anderson
Skuespillere: Sean Penn, Bradley Cooper, Alana Haim, Cooper Hoffmann
Premiere 24. februar
Plakat for filmen Rose

Rose

ROSE er en stærk og hjertevarm fortælling om familie, kærlighed og om, at intet er, som man tror ved første øjekast. Året er 1997. Inger, hendes søster Ellen og svoger Vagn er på bustur mod Paris. Bussen har knap nået motorvejen før Inger delagtiggør resten af selskabet i sin sindslidelse – og turen til byernes by bliver en uge de aldrig vil glemme. For Inger har en skjult dagsorden for turen, og ved ankomsten indleder hun jagten på en tabt kærlighed. ROSE er Niels Arden Oplevs hidtil mest personlige film og er baseret på virkelige hændelser.
Kilde: Nordisk Film

Genre: Drama
Instruktør: Niels Arden Oplev
Skuespillere: Anders W. Berthelsen, Lene Maria Christensen, Sofie Gråbøl, Søren Malling
Censur: Tilladt for børn over 11 år
Premiere 24. februar
Marts måned
Plakat for filmen Downton Abbey: En ny æra

Downton Abbey: En ny æra

Endelig er det historiske drama om familien Crawley og deres trofaste tjenerstab tilbage i biografen.
Den første film fulgte et kongeligt besøg af kongen og dronning af England hos familie Crawley og tjenestefolkene på Downton Abbey, og blev behørigt afsluttet med et bal som kun passer sig for den kongelige familie. Endnu er der intet nyt om handlingen til Downton Abbey 2, udover at manuskriptet er skrevet af skaberen til tv-serien og spillefilmen Downton Abbey - Lord Julian Fellowes, hvilket kun lover godt.
Filmen er instrueret af den BAFTA og Emmy nominerede instruktør Simon Curtis (My Week with Marilyn).
#DowntonAbbey En ny æra
Kilde: UIP

Genre: Drama, Romance
Instruktør: Simon Curtis
Skuespillere: Maggie Smith, Michelle Dockery, Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern
Premiere 24. marts
Maj måned
Plakat for filmen Top Gun 2: Maverick

Top Gun 2: Maverick

Efter over 30 års tjeneste som en af Flådens bedste piloter befinder Pete ”Maverick” Mitchell (Tom Cruise) sig præcis, hvor han hører til: Han presser sig til sin yderste grænse som vovemodig testpilot og undgår med held de forfremmelser, der ville betyde, at han skulle blive på jorden. Da han pludselig ender som instruktør for en gruppe unge Top Gun piloter, som skal trænes til en mission, hvis lige ingen levende pilot nogensinde har oplevet, står han ansigt til ansigt med løjtnant Bradley Bradshaw med øgenavnet ”Rooster”. Han er ingen ringere end søn af Mavericks gamle ven radarsporings-officer løjtnant Nick Bradshaw, bedre kendt som ”Goose”.
Stillet over for en usikker fremtid og konfronteret med fortidens spøgelser bliver Maverick tvunget til at se sin egen dybeste frygt i øjnene, hvilket kulminerer i en mission, som kræver det ultimative offer af dem, der bliver udvalgt til at udføre den.

Genre: Action, Adventure
Instruktør: Joseph Kosinski
Skuespillere: Tom Cruise, Val Kilmer, Jennifer Connelly, Miles Teller, Glen Powell
Premiere 26. maj